Upravnik (bilo profesionalni ili izabran iz redova stanara) je odgovorno lice u pravnom licu. Na svaki podnesak je dužan da odgovori u zakonom propisanom roku. Ne savetujem lično obraćanje vlasnika posebnog dela upravniku.
Mislim da je bolji pristup obraćanje vlasnika posebnog dela Skupštini stambene zajednice na sledeći način:
Vlasnik posebnog dela se obrati Upravniku SZ sa zahtevom da zakaže sednicu Skupštine stambene zajednice sa sledećim dnevnim redom:
Donošenje odluke o dostavljanju na uvid svih ugovora koje su Upravnici SZ sklopili u ime Skupštine stambene zajednice vlasniku posebnog dela (stana broj xx…).
Predlog Odluke:
Obavezuje se Upravnik stambene zajednice…. Da u roku od 10 (deset) dana dostavi vlasniku posebnog dela (stan broj xx…) sve ugovore koje su Upravnici SZ sklopili u ime Skupštine stambene zajednice.
Obrazloženje (primer):
Kao vlasnik posebnog dela (stana broj xx…) čiji sam vlasnik postao dd.mm.gggg. nemam uvid u obaveze koje imam ja lično kao vlasnik posebnog dela i kao član Skupštine stambene zajednice. Molim da mi date na uvid sve obaveze koja je stvorila ova stambena zajednica a koje se odnose na mene kao vlasnika posebnog dela.
Ukoliko Upravnik ne zakaže sednicu pogledajte Zakon o stanovanju i …ili priloge na forumu na tu temu.