Vreme dostave

Već izvesno na putu od kuće do vrtića u jutarnjim časovima dešava se totalna blokada od kamiona koji dostavljaju robu za obližnji MAXI, kojem su vrata za dostavu baš pored ulaza u vrtić (ali o tome drugom prilikom)

Ovo se takođe dešava i u drugim delovima dana u drugim delovima bloka gde kombiji malo malo stoje sa sva četiri migavca upaljenja, pa eto nadjoh malo vremena da se pokrene i ova tema na forumu.

Ova oblast je regulisana “Rešenjem o režimu saobraćaja teretnih, motornih i zaprežnih vozila kroz grad” predviđeno je kako se i u koje vreme, na različitim opštinama, vrši snabdevanje, kojim vozilima i sl.
Rešenje se nalazi ovde.

Šta mislite kako bi trebalo urediti ovu oblast?

1 Like

Treca smena, nocna dostava?

Na ovaj problem sam se osvrnuo u identifikaciji faktora koji utiču na saobraćaj u Beogradu

Mislim da bi ova oblast trebalo da se uređuje na 3 načina:

  • poštovanjem vremena za dostavu (noću za objekte koji rade 24h)
  • obezbeđivanjem ekonomske površine za vozila za dostavu
  • ukidanjem mogućnosti da se dobiju rešenja za delatnosti koja na datoj lokaciji ne mogu da ispune gore navedene uslove.

Posebno treba promisliti o lokacijama za male objekte trgovinske i uslužne delatnosti (kiosci, fast food) koji indirektno generišu saobraćajni haos.

2 Likes

NPR…ulicom Kralja Petra (strana ka Dorcolu) je nemoguce hodati jer kamioni za dostavu u TC Rajiceva non stop dolaze i odlaze. Haos!

1 Like