Postovani,
Od kada sam kupila stan pre tri godine, upravnik zgrade iz reda stanara u ulici Cara Dusana 166 u Zemunu, odbijao je da mi kaze koliko je odrzavanje zgrade, kao i da mi da na uvid odluku stanara na kojoj je ugovorena cena odrzavanja zgrade. Ja sam se obratila komunalnoj inspekciji, medjutim, oni mi nisu omogucili uvid u odluku stanara i ja i dalje ne znam koliko je odrzavanje zgrade. Nijedan izvestaj sa Skupstine stanara nemam. Niko me ne poziva na sastanke. Nema oglasne table. Moja pretpostavka je da upravnik zgrade iz reda stanara radi nesto ilegalno i ne znam kome da se obratim. Da li mozete da mi kazete ko moze da izvrsi uvid u poslovanje stambene zajednice? Meni je investitor koji mi je prodao stan rekao da trebam da placam 2500 dinara odrzavanje zgrade dok ne bude izabran upravnik, i ja to cinim vec tri godine. Ja sam uplacivala 2500 dinara mesecno sto je rekord u ovoj zemlji. Medjutim, ja vrsim te uplate bez ijednog racuna, uplatnice, odluke stanara, bilo cega. Upravnik zgrade iz reda stanara vec tri godine kaze da ce mi dati odluku stanara da vidim, onda se ne javi, na odmoru je, vozi, van grada je, i tako dalje. Komunalnoj inspekciji sam se obracala stalno godinu dana, i nista. Zalila sam se onda na njihov rad, to jest ne rad, i opet nista. Sta ciniti i zar ova informacija o ceni odrzavanja ne biti trebala biti javna umesto drzavna tajna?I zasto se ne dobijaju racuni za ovo da covek vidi i zna sta je platio, da li je u pretplati, i tako dalje?
Molim Vas za Pomoc.
Srdacan Pozdrav