dupli post
Politika taksi prevoza
Bezveze mi da citiram sebe ali…
Ja sam zadovoljan taksi prevozom.
(i nisam Mićič nego Mićić, nije lepo to što radite)
Dragi Mićiću, oprostite, po sredi je typo - budite uvereni da mi nije namera da Vas iritiram na tako prizeman način.
- Da li ste se vozili taksijem u Kragujevcu, Čačku, Kraljevu, Kruševcu ili Užicu? Ako jeste, kakvi su Vam utisci u poređenju s beogradskim? S čim tačno poredite beogradski taksi-servis kada zaključujete da je zadovoljavajuć?
- Na osnovu čega zaključujete da usluga (po parametrima kvaliteta, cene i izbora) ne bi bila bolja kada bi se beogradsko tržište demonopolizovalo? Da li Vam je to uopšte bitno?
- Kako biste opravdali zatvaranje beogradskog tržišta taksi-usluga, ako se ne radi o zaštiti partikularnih interesa jedne zatvorene interesne grupe?
Inače, ne zagovaram da svako može da stavi na auto natpis “TAKSI”, ali sam 100% za to da svako ko poželi i ispunjava uslove propisane Zakonom (ne hirom lokalne vlasti i esnafa taksista) može da prevozi ljude i ostvaruje prihode - Uber, Go.Car, Lyft, ili prosto da stane na autobuskoj i kaže “Vozim na Senjak za 100 dinara, ko voli, nek’ izvoli!”…