Upravnik zgrade i popravka krova

Dobar dan, ja sam nova ovde ali vidim da su mnogi ljudi pronasli odgovarajucu pomoc sa svojim problemima u zgradi.

Kod nas u zgradi imamo problem sa krovom, krov prokisnjava i unistava stan u potkrovlju. Nakon dolaska javnog gradskog stambenog, njihov izvestaj je da je krov u veoma losem stanju i da bi bilo neophodno zameniti krovni pokrivac.

Upravnica zgrade je stanar zgrade i veoma teska za saradnju i nezainteresovana za krov. Cak je i tvrdila da ona to resenje od gradskog stambenog nije ni dobila (a resenje je datirano pre tacno godinu dana). Mi smo bili uporni i gradako stambeno je i nama prosledilo resenje kao dokaz.
Sazvali smo sastanak stanara, preko upravnice zgrade, gde vecina nije zainteresovana za krov, jer se ne dotice njihovih stanova, a mi smo jedini stan u potkrovlju.

Da li neko zna pravni put kako se izboriti za nase stanje krova i zamenu?
Zaista smo u poziciju gde imamo realan rizik od urusavanja krova, a steta koja nam je u stanu je velika i iziskuje veliki trosak za saniranje cak i nakon popravke krova.
Od upravnice nemamo saradnju kao ni od stanara jer kao sto sam napomenula “nije njihov stan u pitanju” iako je krov pitanje zgrade a ne naseg stana.

2 Likes

Pozdrav! I ja sam ovde nova takođe i imam problem vezan za krov, nad cijim crepom pedeset godina starim, se natkrililo ogromno stablo lipe, koje nadlezni iz gradskog zelenila “ne mogu” da orezu, jer im je velika dizalica sa korpom navodno u kvaru od januara ove godine i izgleda je jedina u gradu Beogradu. Molim za pomoc tj savet, jer su svi limovi kao i krov iznad mog stana na prvom spratu (zgrada ima 12 stanova) vec prilicno stradali, a drvo raste i uskoro ce biti potpuno nemoguce orezati ga bes stete na obkektima jer je stablo visoko 18 potpuno zatvorila terasu i krov stana. Slivni limovi su truli od lisca i zelenog otpada, ali nikome ne pada na pamet da o tome “bere” brigu. Svaki savet u vezi sa ovim problemom koji je sada usao u status HITNO bi mi dobrodosao. Hvala!

Trebaju ti ovi što se pentraju po drveću i seku stabla sa visine. Guglaj nešto tipa “visinski radovi sečenje stabala” i naći ćeš firme koje se time bave.

Ovako to izgleda: