Upravnik iz reda stanara neda presek stanja novom, profesionalnom upravniku

Postovani,

Nakon tri godine muke, konacno smo dobili profesionalnog upravnika, koji je zamenio onog iz reda stanara. Medjutim, stari upravnik ne zeli da da novom presek stanja. Novi upravnik je poceo naplatu BEZ da zna da li je neko pre toga dugovao nesto jer stari upravnik kaze nema vremena da joj uradi presek. Novi upravnik je onda starom dao rok od 7 dana, sto ovaj nije ispostovao. Sta moze sad da se uradi? Kako resiti problem? Ne zelim da se za deset godina pojavi neki dug, jer prvi upravnik ima izuzetno lose namere od pocetka. Nikad nije davao finansijske izvestaje, stanje ns racunu, rashode, sastanke nije organizovao. Nista. Jedva smo ga se resili. U pitanju je novogradnja gde je taj covek bio nametnut

Моја ћерка је у својој згради имала сличне проблеме и решили су их тако што су се обратили Суду части. Покушајте директно да зовете телефоном госпођу Миладинку Бодрожић на телефон који се налази на дну ове стране и питате за савет.

1 Like

Poštovana sud časti nema nadležnosti nad upravnicima iz reda stanara već samo nad profesionalnim upravnicima.Dakle neka se prof upravnik obrati komunalnoj inspekciji opštine jer je ona nadležna nad radom upravnika.Ukoliko i to ne urodi plodom ide se na sud.

1 Like

Potpuno isti slucaj samo u ovoj prici novi profesionalni upravnik koji je ustolicen pre 6 meseci ne zeli da se bavi prethodnim dugovanjima iako je od prethodika (prof upravnik iz Home011) dobio kartice dugovanja + ima i pristup svim izvodima iz banke putem kojih moze da tacno vidi ko je sta uplacivao.

Mi kao stanari nemamo uvid sta je ko zaista odradio u postupku primopredaje pre 6 meseci!
Kako naterati upravnika da obelodani ko sta duguje od stanara. Pojednici duguju 30k i vise i bas ih briga.

Podsecam dugovi prema fondu SZ ne zastarevaju 10 godina!

10 година?
Мени је адвокат рекао - 1 година за физичко лице и 3 за правно…
може ли неко да прокоментарише овај податак?

Pitajte ADVOKATA : Gde to piše?

Хвала на информацији.

1 Like

Dobro je znati. Mnogi stanari i upravnici ni ne znaju za ovo.