Toplodalekovod Obrenovac - Novi Beograd

http://www.blic.rs/vesti/beograd/pojeftinjuje-grejanje-beogradani-bi-mogli-da-placaju-nizu-cenu-ako-se-realizuje/y0mk85t

Da li su razlozi za obustavljanja navedenog projekta opravdani, ili je pitanje nečijih ličnih interesa?
Da li je razlog za njegovo novo otpočinjanje opravdan, ili je opet pitanje nečijih ličnih interesa?

navodno se stalo i zatrpalo pre 15 godina zbog neisplativosti nakon što su shvatili da će se voda na putu od obrenovca do toplane ohladiti. svakako će se neko taliti makar u investiciji. bio bih zadivljen i očaran da se išta u ovom gradu radi a da se niko ne ugrađuje. bez obzira na ovo elektrane imaju najveći suficit od svih gradskih preduzeća navodno, DERU NAS. mene ako sećanje dobro služi, nije zatrpano potpuno, kanal je negde i ostao. sećaš li se doli bel?

koliko me sećanje služi, taj projekat je bio blizu završetka, ali su cevi povađene, rupe zatrpane, a platoi u 70. i 45. bloku ostali devastirani.

stariji blokaši su mi pričali da je pre izgradnje TENT sava ledila svake godine, tako da sumnjam u to da bi ta količina vode tek tako mogla da se ohladi, ako je već u stanju da ne dozvoli da se tolika reka zaledi.

neko treba da robija, samo je pitanje ko :smiley:

1 Like

Молим вас, пустите те приче како би се вода охладила. Има инжењера који су радили на том пројекту, поред свега и мој отац у Првој искри као стручњак за изолационе материјале. Много већи проблем је што је нуспроизвод топла вода, а не пара. И да највећи део топлотних инсталација у зградама су парне инсталације.

Јако велики економски проблем подухвата је немогућност фазне градње. Пројекат је типа све или ништа, полуиграђеност најгоре решење, као и метро.

razumem. zbog čega je onomad prekinut projekat izgradnje toplovoda?