Sneg i ledenice sa zgrada ugrožavaju prolaznike a upravnik S Z

Evo baš večeras mi se to dogodilo.Upravnik sam zgrade ( očistio sam prilaze ulazima od snega) i zove me građanin koji je parkirao na obeleženom parkiralištu Parking Servisa. Kaže u toku dana pala je ledenica sa krova moje zgrade i polomila mu šoferšajvnu.Nađemo se , razgovaramo i ja mu predlažem sledeće . Najpre da uslika vozilo na licu mesta , zatim da zove JP parking servis , jer je parkirao na njihovoj zoni a ne na mojoj. Zatim mu kažem da ode u policiju da prijavi nezgodu ( jer kako ja da znam da li mu je ledenica slomila staklo ili neki prolaznik iz besa ) , Pa mu zatim kažem da rano ujutru ide u Gradski inspektorijat i da prijavi slučaj ( računam imaju i pravnike i iskustva , pa znaju bolje od mene , novopečenog upravnika ).Zatim mu kažem da osečam deo odgovornosti ali u mom gradu ne postoji služba , firma , preduzetnik koja bi u 1 danu kada padaju ledenice očistila 1000 kosih krovova. Još ćekam ishod.

Ja kao Upravnik muku ,mučim da nađem nekoga ko će da očisti sneg ispred zgrade za novac

Solucija 1 Napravite spisak brojeva stanova i odredite im dežurstva po danima u nedelji.
2 nalepite obaveštenje na uluzu traži se ćistać snega 500 din/ na sat. ako se niko ne javi očistite sami ovog puta i naplatite. Sledeći put podignite cenu dok neko ne prihvati.

Pa teško može da naplati tek tako od SZ.Kako će da pravda podizanje novca.Mora imati neki osnov.Probajte preko omladunske zadruge ili tako nekako.