Prijava komunalnoj inspekciji

Ne znam da li sam na adekvatno mesto postavila temu.
Imam pitanje/problem vezano za prijavu komunalnoj inspekciji.
Naime, prijavila nas je komšinica ispod za remećenje kućnog reda i danas su mi dolazili na vrata kako bi mi dostavili poziv za davanje izjave u opštini.

Nas niti je iko ikada prijavio, niti smo mi ikada ikoga prijavljivali i ne znam kakva je procedura.

Šta mogu da očekujem kada odem da dam izjavu, da li postoje sankcije i kakve, da li da se posavetujem sa advokatom pre odlaska? :confused:
Svako saznanje je dobrodošlo.

Hvala :slightly_smiling_face:

2 Likes

Zdravo, obzirom da sam advokat, dacu Vam besplatan pravni savet. Postupak se uvek pokrece po bilo cijoj prijavi. Potrebno je da date jednu sigurnu izjavu sa dosta detalja o Vasim dnevnim navikama koje bi jasno ukazivale da je prijava neosnovana. Kontraproduktivna je negativna kampanja. Moguce je predloziti i svedoke koji bi potvrdili Vasu pricu. Imate velike sanse da uspete jer je pravljenje buke tesko dokazivo.
Pozdrav,
Goran

4 Likes

Nije mi bas jasno da neko dodje sutradan da utvrdi da li ste pravili buku.Kako će da dokaže?Slažem se sa prethodnim komentarom.Sve što je ona rekla da jeste vi kažite da niste.I čini mi se da je buka u nadležnosti komunalne policije a ne inspekcije ili se varam?

2 Likes

Hvala.
Svedoke ću svakako predložiti jer mi živimo u toj zgradi već 15 godina i niko se nikada nije žalio na nas i sa svima smo u dobrim odnosima.
Oni su se doselili pre dve godine ( nikada do tada nisu živeli u zgradi ) i odmah su počeli sa napadima na nas.

@Unda, kakav ishod/scenario je moguć nakon odlaska u opštinu i davanja izjave?

1 Like

Kada budete predlagali svedoke - naglasite da predlazete njihovo saslusanje na okolnost da ste u dobrim odnosima sa stanarima i da nikada nije bilo nikakvih prijava zbog buke protiv Vase porodice a svedocima je to poznato jer imaju neposredna sa jer zive u istoj zgradi/kucni ste prijatelji etc.
Trazite kopiju svakog zapisnika kao i da Vas organ koji vodi postupak obavestava o svim drugim radnjama koje ce preduzimati nakon Vaseg saslusanja. Ako je odredjeno istovremeno Vase i saslusanje suprotne strane, trazite da budete prisutni prilikom njihovog davanja izjave, pripremite logicna pitanja kojima cete dovesti u sumnju delove njihovog iskaza.
Ishod postupka je usvajanje ili odbijanje zahteva na koji nezadovoljna strana moze da se zali.

4 Likes

Hvala najlepše @Unda
Javljam se nakon “saslušanja” :rofl:

Bože, šta me snađe…:roll_eyes:

2 Likes

Sve je ok, pozz.

1 Like

Preživela sam davanje izjave.
Naime, komšinica nas je prijavila jer se ponekad posle 22h čuje hodanje, da nam je curila wc šolja ( jeste, pre 8 meseci, vlažilo je kod njih i u roku od 3 dana je sve sanirano) , da bacamo đubre sa terase, da nesavesno zalivamo cveće.
Inspektorka se zahvalila što smo se odazvali pozivu, dali izjavu. Nikakve sankcije nećemo snositi jer, naravno, ništa od navedenog nije moglo da se utvrdi.
Iz stana se nije čula buka, terasa je čista i uredna, nikakve fleke na plafonu ne postoje.
Meni se čini da ovo nije kraj… do neke sledeće prilike…neće se komšinica zadovoljiti ovim.
U svakom slučaju, hvala vam na pomoći. :blush:

3 Likes

Citam ovo i pitam se…kako je moguce da hosteli uopste postoje u stambenim zgradama !!!