Oba poslovna prostora (PP) nisu u “Infostan sistemu”?
Vlasnik PP je bio dužan da prijavi korišćenje komunalnih usluga u roku od 8 dana od ulaska u posed a na osnovu Odluke skupštine grada Beograda o načinu plaćanja komunalnih usluga.na teritoriji grada Beograda.
Na taj način od momenta ulaska u posed nisu učestvovali u troškovima održavanja i upravljanja, kao ni u troškovima potrošnje zajednike električne u zgradi.
Obzirom da isti to nije prijavio JKP Infostan (a prijavu može da podnese samo vlasnik sa pripadajućom dokumentacijom),
Pomenuti nije evidentiran u “sistemu Infostana”, ali što ga ne oslobađa obaveza da plaća naknadu Stambenoj zajednici za troškove održavanja (IO i TO), upravljanja i čišćenja.
Ono što je uradio upravnik je krivično delo.
Odavno sam Vam skrenuo pažnju na neregularnost koju sam uočio da na katastarskoj parceli (KP) na kojoj je vaša zgrada nalazi. Postoji prostor koji je prikazan da pripada i drugoj KP. Na KP dve zgrade se raširio pomenuti poslovni prostor, a nije opredeljen za KP na kojoj se nalazi (da li na vašoj ili na susednoj) nego na neku virtuelnu (a koja se po dokumentima nalazi ni na nebu ni na zemlji, nego između dve KP).
To je lako dokazivo a povlači i krivičnu odgovornost onih koji su to uradili.
Ako se plašite onih koji se predstavljaju kao kriminalci ne mogu vam pomoći. Sa kriminalom se treba boriti boriti na zakonom utvrđen način.
Malo sam se potrudio, ali mi nije žao.