OSTAVKA prof upravnika

Prosle nedelje je konacno profesionalni upravnik podneo ostavku.

Pri tom je napisao sledece:
“Све своје обавезе и започете послове потрудићу се да завршим, оставка почиње да тече од 01.02.2024 до 29.02.2024 године до тада све хитне интервенције ако их буде ја ћу решавати.
Документацију стамбене заједнице предаћу када нови управник добије решење, имате могућност избора управника из редова станара, професионалног управника или да вам општина додели принудног управника што је лоше решење.”

U ugovoru ne pise da se u otkaznom periodu samo rade hitne intervencije. Uostalom za nase hitne intervencije je zaduzeno Gradsko Stambeno.

Da li sam u pravu kada kazem da mi moramo do 15.3. predati ime novog upravnika u Opstinu kako bismo izbegli prinudnog upravnika?

Problem je ovde sto niko ziv ne zna koji su to njegovi zapoceti poslovi.

Upravnik ne može da ima svoje poslove. Upravnik ne može da radi ništa na svoju ruku. On je izvršni organ i ima obavezu da sprovodi odluke Skupštine SZ.

1 Like

Pojedini petodnevni (profi) kursisti su iz nedovoljnog obrazovanja zamislili da su Carevi Stambene zajednice pa se tako i ponašaju.

1 Like

Problem je sto mi nismo skupstinu imali od septembra meseca. Trazili smo mu je pocetkom decembra a on je zakazao tek kad su vec praznici poceli, tj 25/12 (na katolicki bozic !!!) pa ponovo 10/1 i na kraju trecu nije ni sazivao (na njoj je mogao nedostupne stanare proglasiti) ali ga je valjda mrzelo dalje da se cima. Dao ostavku dan posle te druge neuspesne sednice.

Krivi nezainteresovane stanare za svoju ostavku. BLAM ko kuca.

Ostavku dao 11/1. Otkazni mu isteko 29/2.
Juce (7/3) poslao email svima da je de-registrovan kao nas prof upravnik u Opstini ALI nam saopstava da ce i dalje da knjizi nase uplate koje budu dolazite posto ima pristup bankovnom racunu te nas savetuje da uplacujemo i za mart iako niko nece racune ni poslati posto jos nismo novog izabrali.
Stanari su pri tom konfuzni i pitaju se jel ovaj podneo ostavku ili nije. :-/

I jos nam saopstava sta je sve ostalo da se odradi u Gradskom Stambenom. Bukvalno NIKADA na sednici nismo o tim stvarima diskutovali. Ovaj covek je 8 meseci upravljao tako sto bi mu stanari pojedninacno slali zahteve i on ih dalje izvrsavao ILI totalno ignorisao.
“захтев за одгушење купатилске вентилације и замена окапница на крову за које су мајстори долазили и прегледали али нисам добио одговор да ли ће замена моћи да се уради из редовних услуга или ће послати понуду.”

Ni posle 8 meseci nije uspeo da uvede poslovni prostor od 260m2 u sistem placanja, nije hteo da juri duznike iz 2022…covek je radio sta je hteo i sta mu je bilo najlakse. U komplikovanije stvari nije zeleo da ulazi jer koga briga u konflikte da ulazi.

Ako je ovo profesionalno upravljanje onda … (sami dodajte po zelji) a onaj ko je smislio da upravnik koji to legalno vise nije i dalje jedini ima pristup bankovnom racunu SZ je … (sami dodajte po zelji).

Već sam savetovao da od njega zahtevate da dostavi Skupštini SZ sve evidencije koje je kao upravnik bio dužan da vodi.
Iz navedenog vidim da je problem što on i posle ostavke kontroliše tekući račun SZ.
Za stavljanje računa pod kontrolu skupštine SZ dovoljno je da Skupština odlukom (u kojoj se navodi da je upravnik nn podneo ostavku…uz koju priloži dokument koji to potvrđuje) odredi odgovorno lice (blagajnika) koje će u ime Skupštine SZ dobijati izvode iz banke.
U vezi izdavanja računa, to se može rešiti na dva načina:

  1. Možete doneti odluku da vlasnici posebnih delova mogu da nastave da plaćaju mesečne naknade za …a po odluci… koja je to do tada uređivala. Ovde postoji problem ako imate one koji to neće hteti da plaćaju.
  2. Možete angažovati firmu koja će vršiti naplatu u ime Skupštine SZ. Nije Infostan jedini koji to radi u ovom gradu. Pogledajte i izaberite najpovoljnije rešenje.
1 Like

I evo skoro 2 meseca kasnije prof upravnik koji je ostavku podneo jos 11. januara a zvanicno prestao sa radom 6. marta i dalje rukovodi bankovnim racunom SZ. I dalje sa njega placa ciscenje zgrade!!!
Stanari cute, briga ih za sopstvene pare. Da covek ne poveruje u kakvom okruzenju zivi.
Napisao nekakav poluizvestaj, sta je sve predao u GS da se radi, ali nikakav konteks…

Predraze, hvala na svim savetima.

Ako neko ima firmu koja ovo moze da odradi, molim vas objavite ili u DM posaljite! Hvala unapred.

Koliko znam, Zakon o stanovanju i održavanju zgrada nije eksplicitno naveo ko može da se bavi izdavanjem računa. Znam da neki profesionalni upravnici uslužno vrše izdavanje računa za upravnike iz redove stanara ili druge profesionalne upravnike.

Koliko znate, a očigledno ne znate, Zakon koji pominjete ne uređuje to pitanje.

@predrags Kakav je to omalovažavajući način razgovora? Došli smo da razmenimo mišljenja i znanje a Vi vređate novog člana.

Kad nešto napišete Vi tvrdite da nešto znate. A onda Vam neko odgovori da Vi to što ste napisali ospori (da to ne znate ili niste u pravu). Da li je to omalovažavanje ili realnost.

Upravo sam dobila info iz banke Inteze da oni ne mogu da imenuju Blagajnika (da dodaju jos jedno ime na racun) dok se ne izabere novi upravnik.
Nasa sredstva su bukvalno oteta vec 4 meseca i niko ne zna sta se tu desava!!!