da, ja sam svojevremeno imao isti problem. citiram zaključak:
5 puta sam zvao svoju banku (telenor banku), slao uplatnice pre i kasnije, pokušavao neke stvari i najzad sam uspeo dovoljno da izdebagujem
naterao sam ih da kontaktiraju rajfajzen banku - to su i uradili i zaključak je sledeći: pre nekog vremena rajfajzen banka je ZABRANILA primanja na vaš račun svega što ne dolazi pod šiframa 287/288 (187/188) - donacije
međutim telenor banka tvrdi da je ovime rajfajzen banka praktično zabranila uplatu sa računa fizičkih lica i da šifre 287 i 288 mogu da koriste samo pravna lica.
ja sa svog računa ne mogu preko telenor banke da vam uplatim - fizičko sam lice i nemam opcije 287 i 288 u interfejsu. oni tvrde da je to by design i da te šifre i ne smeju da koriste fizička lica.
kad sam ja vas kontaktirao vi niste znali da se išta desilo promenilo sa vašim računom u rajfajzen banci - jeste to čuli do sada? ako niste sada proverite jer potvrdili su telenor banci - primaju uplate samo preko 287 i 288.
…zaključak ndb u razgovoru sa rajfajzenom je bio mora 188/288. dakle ili telenor banka baguje, ili donacije zakonito zaista mogu da obave samo pravna lica…
PS, mislim da je ovo offtopic i da sve ovo treba da pređe u neku drugu temu