Izborologija

izbori

#1

Mesto za razne članke o nastupajućim lokalnim izborima.
Najave šta će ko uraditi, sa kime će praviti pred i postizborne koalicije.


Izbori 2018
#2

duža verzija intervjua:

(poznata od ranije u kontekstu protesta po tvitu / https://twitter.com/TamaraTripic/status/741684096598970368)


#3

Moram da priznam da nisam čuo za ovaj pokret.


#4

Evo i teme o izborima na forumu PPP. Za sad vidim da slično gledaju na Šapića kao ja. Verujem da će biti vrlo aktivno kako se izbori budu bližili.

http://www.parapsihopatologija.com/forums/index.php?showtopic=20495

a nek se nađe i ova o NDMBGD:

http://www.parapsihopatologija.com/forums/index.php?showtopic=20193&page=1


#5

Postoji i tema o nama:

http://www.parapsihopatologija.com/forums/index.php?showtopic=20193&page=1

Počelo je fenomenalno

Hella:

najviše zamerki na Skoro Idealne Političke Opcije uglavnom odašilju površne i emotivno nestabilne ličnosti koje vole beganje od realnosti pomoću socmreža opijatskih sredstava i nekakve tzv umetnosti

koren toga je u poimanju da su u rl niko i ništa dakle bezveznjaci smarači i gubitaši koje okolina ne zarezuje ni 2% pa dolaze na forume da se puvaju kako su moralniji od najmoralnijih i tako pred drugima peru svoju rl savest onečišćenu životnim neuspehom drogama alkoholom deprom te lošim retkim i kratkim sexom :fantom:

Čovek zamera ovima što nama zameraju.


#6

Čeda Jovanović o gradskim izborima, ali i o svemu drugom:


#7


#8

Šutanovac: DS preokupiran programom, a ne kolonama


#9

Gangulin pokret se zove Za naš grad:


#10

Bili su i ovi u Kragujevcu: http://www.istinomer.rs/stranka/214/Grupa-gradjana-Pokret-za-nas-grad


#11


#12

Žujović: Nije sve u cenzusu, Jovanović da bude kandidat


#13

Vrh Srpske napredne stranke još nije odlučio o formatu i načinu na koji će na te izbore izaći, piše list, ali predsednik Aleksandar Vučić je odlučio ko će biti kandidat za gradonačelnika.

Sigurno je da će kandidat biti iznenađenje, verovatno veće nego što je bio izbor Brnabić za premijerku, rekao je izvor lista.


#14

Odvajanje parlamentarnih i lokalnih izbora je dobra okolnost za lokalne aktere ali ne odgovara vladajućim partijama, jer ne mogu da mobilišu glasače sa uobičajenim apstraktnijim temama već moraju da zaigraju na mnogo konkretnijem terenu. Mislim da će prevashodno zbog toga ipak biti spojeni i da bi zbog legitimiteta Vučića kao nekoga ko je postavio i Malog i Brnabićku bilo bolje da Mali ostane do kraja mandata a da Brnabićka ostane bar godinu dana. Zato bi trebalo da očekujemo spojene izbore na proleće, a povod za ove druge će se već naći. Naravno, sve je ovo neizvesno i ima još mnogo drugih faktora koji utiču na tu odluku.


#15

Sve se slažem ali mislim da će biti ranije. I mislim da zbog toga ne treba da nas hvata nikakva panika jer smo mi našolj ciljnoj grupi već dovoljno poznati i jasni tako da ne očekujem da će bilo kakvi parlamentarni izbori uticati na njihovu odluku da izađu na izbore i zaokruže nas. Parlamentarni izbori će da podignu izlaznost jer će to mobilisati i vlast i opoziciju, ali čini mi se da ni to nije toliko značajno. Ipak, parlamentarni izbori će nam malo otežati da animiramo one neodlučne jer lokalni izbori su uvijek nekako u drugom planu u medijima, naročito sada kada StudioB više ne postoji kao gradska TV stanica.


#16


#17


#18

Bacite pogled na ovaj tekst Bobana Stojanovića:

Sažetak predloga:

  1. Novi i “čisti” ljudi u politici
  2. Konkretni programi i politike za grad Beograd
  3. “Mesni” programi svih kandidata za odbornike
  4. Promocija i brendiranje kandidata za gradonačelnika uz brendiranje i svakog pojedinačnog kandidata za odbornika u svojoj zamišljenoj izbornoj jedinici
  5. Ukupno 110 kandidata za odbornike koji su spremni da u narednim mesecima kao svoj prvi životni cilj stave svoje kandidature. Da budu spremni da svakog dana, osim svog posla, porodice i životnih obaveza, odvoje po nekoliko sati rada za sebe kao kandidata i stranku/pokret.
  6. Kontinuiran terenski rad. Na ulici, od kuće do kuće, od stana do stana. Doživljavaće svašta na terenskom radu, ali je to jedini način da se ugrozi vladavina SNS-a u Beogradu.
  7. Kritika postojeće gradske i republičke vlasti. Ali sa jasno ponuđenim alternativama koje su u tačkama od 1 do 4.
  8. Prikupljanje novca - za terenski rad je potreban makar flajer, a i on košta. Opozicija već sada mora novac koji ima da usmeri na gradske izbore i da radi na prikupljanju sredstava. Ne mogu se čekati sredstva iz budžeta da bi se krenulo sa kampanjom, biće kasno.

#19

#20

Ružić: Imaćemo sa SNS više od 50 odsto u Beogradu