Infostan i vodovod

Kako infostan formira cenu hladne vode na mesecnim racunima? Koji parametar dobiju od vodovoda pa sracunaju dugovanje?
Dobili smo od Vodovoda ceo izvestaj gde pise stavka DPP 4.74m3 i u zadnjih 8 meseci se krece oko tog broja. Medjutim na infostanu nas racun je u maju mesecu ogroman, cak 3 puta veci od aprila.

Infostan samo radi naplatu za Vovodod. Nemaju oni veze sa obračunom vode, tako da se žalite Vodovodu ako imate problem sa uvećanim računima

1 Like

Niste me razumeli. Od vodovoda smo dobili listing ali se ne poklapa sa Infostan racunicom.

Potom smo otkrili da se u Vodovodu mi vodimo kao zgrada sa 3 ulaza sto je bilo tako sve do 2021. kada su sva 3 ulaza dobila svoju SZ i upravnika. Placamo vodu po utrosku u sva 3 ulaza! Tako nam je i u Gradskom Stambenom. Placamo svi popravke u svim ulazima.

Nema veze ako ima svaki ulaz posebnu SZ, ali očigledno da postoji samo jedan vodomer za sva tri ulaza i na taj način se svima obračunava potrošnja. Bilo bi dobro da postoji mogućnost da se ugrade vodomeri posebno za svaki ulaz, ali je pitanje kako su izvedene instalacije i da li je to moguće.

Svaki ulaz ima svoj vodomer, to su nam cak i rekli u vodomeru ali oni Infostanu salju ukupnu potrosnju na nivou cele zgrade, tj sva 3 ulaza. :upside_down_face: