Buka u urbanim sredinama

Na otvaranje ove teme naveo me problem koji su stanari Cetinjske i Zetske ulice imali (i imaju) sa određenim ugostiteljskim objektima u Cetinjskoj ulici, kao i današnja vest o Big fashion tržnom centru (zanimljivo da nemaju upotrebnu dozvolu i da je TC otvorio “gradonačelnik” Mali).

Sačuvajmo Cetinjsku:
https://twitter.com/SCetinjsku
www.facebook.com/pg/Sačuvajmo-Cetinjsku-i-Zetsku-ulicu-1610283232594948

U tržnom centru na Karaburmi buku proizvode uređaji za ventilaciju:

Postoji i udruženje građana “Beograđani protiv noćne buke” čiji je cilj unapređenje propisa koji regulišu rad ugostiteljskih objekata u Beogradu i praćenje njihovog sprovođenja:
www.facebook.com/udr.bpnb

Kakvo je vaše iskustvo sa bukom u neposrednoj blizini vašeg stambenog objekta ili radnog mesta?

3 Likes

Ja živim blizu autoputa, doduše nisam okrenut ka istom, ali se konstantno čuje neki “šum”.

Razne gradske vlasti su najavljivale postavljanje zvučne izolacije, ali ove godine je postavljana samo kod Hitne pomoći i KBC Bežanijska kosa.

Nejasno je kada bi moglo da se nastavi postavljanje ograde, pre par godina sam pisao “Putevima Srbije”, i tada su najavili za 2015. postavljanje samo ove ograde koja se i izgradila ove godine.

1 Like

Automobili, uglavnom. Naročito jedan kojem treba 15 minuta da krene sa parkinga. Za sve to vreme auspuh mu radi kao dimnjak na toplani.

2 Likes
2 Likes

Ovaj problem uzima sve vise maha i drzava nema sluha i zelje da pomogne…

Kod nas u Batajnici, na adresi Pukovnika Milenka Pavlovica 151, samo 30m od kuce nikla je sala za vencanje Happiness (potpuno nelegalno i bez ikakvih konsultacija sa bilo kim) . Toliku bahatost jos u svom zivotu nisam video. Buka je kao da ste ispred nekog splava i to nekad i vise puta u toku nedelje, bukvalno kad mu dune.

Sto je najinteresantnije investitor je visoki funkcioner SNS, Milan Bojovic, opste poznat kao prevarant. Prijavljeno je ekoloskoj inspekciji, cekamo reakciju vec 10 dana (navodno je rok 15 dana). Policija i komunalci okrecu glavu, kako kazu nije njihova nadleznost.

Kako to izgleda, mozete videti na jednom od mnogih snimaka (za pregred uradite download)
12.10.2019 - https://app.box.com/s/m8qax7pcwxn036b49xkxvj7483yhjcx4
28.09.2019 - https://app.box.com/s/xaka8lc0ra66xygxlhh3ctxu63pzh1fl

Gospodin me bukvalno tera iz novog, renoviranog stana… da li iko moze u ovoj drzavi da me zastiti???

Vidim da ova tema nije baš popularna, ali ajde da pokušam nešto.
Imamo veliki problem sa bukom iz kafića, ali i drugih lokala, koji se nalaze u zgradama. Problem postoji pre svega što komunalna milicija ne izlazi pravovremeno na poziv. Uglavnom čekaju da prođe ono vreme kada kafić mora da ugasi muziku, pa tek onda izađu. To je radnim danom posle 23h i vikendom posle 24h.
To što vi prijavite nenormalnu buku u 22h i očekujete da će neko reagovati to je vaš problem. Njima je izgovor da ih ima malo i da ne mogu da postignu i baš ih briga… Imam preko 50 prijava na koje su izašli nakon vremena kada muzika treba da se utiša i konstatovali da navodi iz prijave nisu zatečeni.
Na koji način naterati komunalce da rade svoj posao?

Nema drugog načina, osim da dobijemo vlast i sa pozicije vlasti nateramo ih da rade zašta su plaćeni.

1 Like

Kako stvari stoje to ce biti jedini nacin. Mada, nije poenta samo terati nekog da radi vec i srediti tu oblast novim zakonima kako bi se precizno znalo ko sta treba da radi, a to povlaci ovo gore pomenuto :slightly_smiling_face:

1 Like