Buka u urbanim sredinama


#1

Na otvaranje ove teme naveo me problem koji su stanari Cetinjske i Zetske ulice imali (i imaju) sa određenim ugostiteljskim objektima u Cetinjskoj ulici, kao i današnja vest o Big fashion tržnom centru (zanimljivo da nemaju upotrebnu dozvolu i da je TC otvorio “gradonačelnik” Mali).

Sačuvajmo Cetinjsku:
https://twitter.com/SCetinjsku
www.facebook.com/pg/Sačuvajmo-Cetinjsku-i-Zetsku-ulicu-1610283232594948

U tržnom centru na Karaburmi buku proizvode uređaji za ventilaciju:

Postoji i udruženje građana “Beograđani protiv noćne buke” čiji je cilj unapređenje propisa koji regulišu rad ugostiteljskih objekata u Beogradu i praćenje njihovog sprovođenja:
www.facebook.com/udr.bpnb

Kakvo je vaše iskustvo sa bukom u neposrednoj blizini vašeg stambenog objekta ili radnog mesta?


#2

Ja živim blizu autoputa, doduše nisam okrenut ka istom, ali se konstantno čuje neki “šum”.

Razne gradske vlasti su najavljivale postavljanje zvučne izolacije, ali ove godine je postavljana samo kod Hitne pomoći i KBC Bežanijska kosa.

Nejasno je kada bi moglo da se nastavi postavljanje ograde, pre par godina sam pisao “Putevima Srbije”, i tada su najavili za 2015. postavljanje samo ove ograde koja se i izgradila ove godine.


#3

Automobili, uglavnom. Naročito jedan kojem treba 15 minuta da krene sa parkinga. Za sve to vreme auspuh mu radi kao dimnjak na toplani.


#4

#5

Ovaj problem uzima sve vise maha i drzava nema sluha i zelje da pomogne…

Kod nas u Batajnici, na adresi Pukovnika Milenka Pavlovica 151, samo 30m od kuce nikla je sala za vencanje Happiness (potpuno nelegalno i bez ikakvih konsultacija sa bilo kim) . Toliku bahatost jos u svom zivotu nisam video. Buka je kao da ste ispred nekog splava i to nekad i vise puta u toku nedelje, bukvalno kad mu dune.

Sto je najinteresantnije investitor je visoki funkcioner SNS, Milan Bojovic, opste poznat kao prevarant. Prijavljeno je ekoloskoj inspekciji, cekamo reakciju vec 10 dana (navodno je rok 15 dana). Policija i komunalci okrecu glavu, kako kazu nije njihova nadleznost.

Kako to izgleda, mozete videti na jednom od mnogih snimaka (za pregred uradite download)
12.10.2019 - https://app.box.com/s/m8qax7pcwxn036b49xkxvj7483yhjcx4
28.09.2019 - https://app.box.com/s/xaka8lc0ra66xygxlhh3ctxu63pzh1fl

Gospodin me bukvalno tera iz novog, renoviranog stana… da li iko moze u ovoj drzavi da me zastiti???