Moja iskustva sa Beokomom su… onako, srednje žalosna.
Podneo sam desetine prijava preko Beokom servisa, iako ne vidim čemu plaćamo službu koja jedino što radi je da prosledi prijavu nadležnom organu i to je to. Ne postoji mogućnost da Beokom pokrene postupak protiv nadležnih ukoliko ne reaguju ili odbiju da poštuju zakon, što se meni više puta dogodilo. Beokom vam tu ne može pomoći.
Ne znam koliko nas godišnje košta servis koji prosleđuje pozive, ali mislim da je to kretenski i bacanje para.
Sve to može da ima najobičnija web strana, na kojoj su lepo organizovani kontakt telefoni i mailovi svih nadležnih gradskih službi. Jedina prednost Beokoma je što možete i telefonom da ih pozovete, što ne bi mogli na web strani. ali verujem da je i to rešivo uz mnogo manje para. Da li neko ima informaciju koliko nas godišnje košta Beokom, koliko je tu ljudi zaposleno?
Evo npr. nekoliko primera koji pokazuju da je Beokom glupost. Prijavim nelegalno parkiranje na trotoaru u okućnicama zgrada, kojim blokiraju trotoar i javna parking mesta, koja svi plaćamo, svaki dan isti automobili, pošaljem tablice i nakon 2 godine nikom ništa iako sam više puta ponavljao prijavu.
Sledeće situacija, nadležni iscrtaju parking, na mestu gde za to nema mesta, i po zaonu tu parking ne može biti, ali u toj zgradi živi Radmila Hrustanović, a njena deca imaju neku firmu, pa žele da imaju privatan parking, iako za parking na tom mestu po zakonu nema mesta, jer je okućnica 4m, a minimum za parking mesto je 4.8m. Svaki dan njihovi automobili zauzimaju i trotoar , naravno ne mogu da stanu u 4m, ali to niko ne kažnjava, podneo sam preko 20 prijava preko Beokoma za isto parking mesto, Nisu pisali nijednu prijavu, niti su podneli prijavu protiv nadležnog organa koji je namerno ucrtao parking mesto, koja po zakonu tamo ne mogu biti. Stekao sam utisak da je Beokom samo još jedna služba koja služi da se zaposle rođaci, prijatelji, švalerke…