Ušće / rekonstrukcija parka

Napisao sam nešto o Ušću, pošto sam se javio da to obradim za mapu
u nastavku su linkovi i citati. malo sam istražio i Gorki park, na koji su se pozivali, ali i tu je situacija kompleksna

Nisam siguran da može da posluži za kolumnu, niti je previše potentan, mislim da ne znamo dovoljno i da, ukoliko ne bi mnogo odstupali od onoga kako deluje plan koji predlaže gel, to i nije tako loše.

Suštinski problem je što će verovatno da uture kioske, da ugrađuju ortake, da smanje budžet parka nauštrb jarbola itsl
ali teško je to inputirati u ovoj fazi, ili ja barem ne znam gde bih našao dodatne info.

Slobodno dopunjujte, komentarišite, ovde i-ili u dokumentu

4 Likes

Meni sam plan nije mnogo sporan (sem onog velikog “točka”), više se kao sto ti kazes plašim konkretne realizacije…

Trebalo bi imati u vidu i izgradnju Filharmonije kao procesa koji je povezan.

Sa druge strame nisam našao u planu šta će desiti sa Parkom prijateljstva, pa delim ovaj lep članak na temu tog parka:
http://beobuild.rs/neiskorišćeni-potencijali-parka-prijateljstva-p2632.html

1 Like

a sam točak je on napljuvao i rekao da ne treba da bude tu, ako već mora da se gradi, nego negde što dalje ka zemunu.

2 Likes

Mislis da ce Vesic propustiti priliku da ga umetne tu? :rofl::ferris_wheel:

pa mislim da nece, ali je trenutno tesko izvesti neku jasnu kritiku samog plana rekonstrukcije parka, osim tih nekih stvari koje naslucujemo, i da fali deo budzeta otprilike isto onoliki koliko ce kostati jarbol.
ali ako ima ideja, javljajte.
a i ne mora sve da odmah bude kolumna.

1 Like

Niti otvorena kritika? :slight_smile:

1 Like

Ma jasno, ali kad kažemo “Mapa žarišta”, onda smo u tom diskursu.

Moze da bude ugao kao sa Velikim ratnim ostrvom moguci problem tj. “samo vas gledamo”. :slight_smile:

osim što meni za sada deluje kao blago pozitivno, tj. ako samo ulože minimum para i povećaju prohodnost, mislim da će biti pozitivna promena. a jarbol, jebiga, jarbol je sranje, ali realno nema veze s ušćem kao parkom, spada u onu sferu “za srušiti”, ako ga i izgrade (a verujem da hoće).

2 Likes

Dobro je, daje neke informacije, povezuje sa okolnim stvarima … sacekao bih sa kolumnom dok se nesto ne desi sto ce mozda i tekstu dati neku snagu … pratimo

1 Like

Studija preporučila bez točka, most umesto gondole i suptilnu količinu sadržaja, a oni će metnuti točak, gondolu umesto mosta i straobalnu količinu sadržaja pozivajući se na studiju? Classy.

2 Likes

Sama studija isto predviđa zone, ovo sa gomilom sadržaja, mislim da je prosto nerazumevanje gradonačelnika da manje može biti više. Ili to ili će da roknu kioske. Ostalo rade drugačije od preporuka, da, može neka rečenica ako ovo bude kolumna nekad (ali treba jači šlagvort, sam jarbol je zapravo mnogo jača tema i faul nego to oko parka, bar kako deluje za sada).

1 Like

Sta se desava sa skejt parkom (jedinim skejt parkom)? Po ovome on je u zoni nauke. Jel to znaci da ga ruse? Sta kaze opstina novi beograd na to, u cijoj je nadleznosti ? Nepostojanje i manjak te infrastrukture i razumevanja potreba, sa skejt, rolere i biciklizam je vec katastrofalno, tone znoja su prolivene da se i ovaj napravi, em se zatim neodrzava i propada - sto je vec big issue, a rusenje bi bilo veliki poraz.

Mali offtopic ali sad ovlas vidim na beobuildu kako komentarisu da je skejt par unistio taj park i da izgleda kao apokalipticno ne znam sta, i bas su me iznenadili ti komentari. Kapiram da neko ko nije krocio u njega i nema pojma o njegovoj vrednosti to tako vidi, ali s druge strane ne razumem gde bi ga oni stavili - izmedju zgrada? Na parking? Fuj, ali cak ako je dobar park ne bi se iko ni na to bunio, ali to je sportski objekat i najzdravije mu je da bude na koliko toliko zdravom vazduhu, zanimljivo mi je kako totalno izostaje da perspektiva.

2 Likes

Nabavka osvetljenja za park na Ušću

Sa terena, juče.

Pravac od TC Ušće:

Pravac od “Večne vatre”:

1 Like

http://beobuild.rs/rekonstrukcija-parka-ušće-p2734.html

Ovo smo propustili ili se samo nije desilo?

2 Likes

nije se desilo, bar ja nisam video, a isao sam dosta strana unazad po tom portalu. a i sta bi se desilo… gradjani biraju jedno resenje konsenzusom…
nije los primer toga kako se stvari rade.

1 Like

http://frray.us/list/8874/you-can-have-any-colour-as-long-as-its-black-quote-1.jpg

1 Like