Raskopavanje Voždovca

Voždovac se nemilosrdno raskopava u službi Beogasa… i to bez prijave ili interesovanja stanovnika… kopa se na više mesta, ne zakopava se po 10-20 dana, ako se odmah prijavite imate popust od oko 200 € na 900 koliko košta priključak.

Ima li igde neka regulativa koja se odnosi na radove koji “miruju” danima, tj gde niko ništa ne radi danima a stoji raskopano da pešački ili automobilski saobraćaj ne može normalno da se odvija?
Takođe, ima li neka regulativa koja se odnosi na to kada radovi mogu da se vrše, tačnije da se započnu. Jer sam čula da mnogi radovi započinju u gluvo doba noći, kao da se nekako podvali stanovništvu, da se ne skupe i ne počne pobuna?

Da li Vi stvarno tvrdite da se radovi na beogradskim ulicama izvode bez prethodne najave i javnog poziva?! Pre će biti da Vas u stvari ne interesuje da se informišete, ali ste zainteresovani da budete “iznenadjeni i uvredjeni”… Ne možete da svratite do opštine i pogledate oglasnu tablu i saznate gde se i kada održava javna rasprava, ali možete da džudžite na ulici na minusu i glumatate “pobunu”?! Moram da primetim da takvom snanovništvu nije teško “podvaliti”…

Milivoje, stvarno ne tvrdim, nego pitam ima li neka regulativa, odnosno koja. Bilo bi lepo da mi odgovorite, a ne da mi “stavljate u usta” ono što nisam napisala. Zainteresovana sam da naučim nešto o tome, a ne da budem “iznenadjena i uvredjena”. Jel vi svraćate do opštine redovno, da vidite koji se radovi spremaju tamo gde živite ili radite ili kada primetite da su počeli? Koliko otprilike prođe od javne rasprave do radova? Koliko otprilike od najave do početka radova?