Primeri iz Češke

Pošto sam na studijama u Češkoj više puta sam hteo da pišem o nekim pozitivnim primerima ovde. I danas me je fotka onog automobila koji je završio u raskopanoj Cara Dušana motivisao da konačno ispišem jedan primer.

Ovde, u Brnu, je jedna ulica isto tako rekonstruisana skoro godinu dana, menjali su neke cevi iz ja mislim 19. veka. Kada je u avgustu konačno završena, u nedelju pred otvaranje održan je Lužanky open fest. Pabovi, barovi, restorani koji se nalaze u toj ulici i u kraju su imali štandove sa hranom i pivom, pošto je ulica pored parka, u parku je održano takmičenje u gimnastici, sve je počelo defileom ljudi na biciklima i rolerima, a kasnije je održano i skejtersko takmičenje a bila je tu i bina se nekim dj-evima i bendovima. E sad, ono što je kod nas nemoguće, Česi su vrlo auto-ironični pa je ovaj događaj podržao grad, tj kabinet gradonačelnice. Što je pretpostavljam kod nas nemoguće.

Zato se možda kod nas može održati neka protestna vožnja biciklima pred otvaranje ili odmah posle otvaranja, ili ako neko ima neki još bolji od predlog da se dodatno skrene pažnja na besmislene i preskupe rekonstrukcije.

Pozdrav, i biće još primera iz Češke :slight_smile:

1 Like