Kolumna "Naš grad"

kolumna

#1

Petkom u dnevnom listu “Danas” imamo kolumnu od nekih +/- 3000 karaktera u kojoj obradjujemo široki opseg aktuelnih tema i problema vezanih za gradski život i sve oko njega.

Ovaj deo služi za nominovanje kako tema, tako i ljudi koji bi o njima pisali.


#2

Ove nedelje @milica.lekovic i @markondj pišu o situaciji u Napulju:

http://www.danas.rs/danas.1165.html?rubrika_id=1&news_id=352273&title=Napuljski+scenario


#3

Ove nedelje @majkabg oko sudbine “Velikog ratnog ostrva”


#4

Evo male statistike kako bi vas ohrabrili da pišete kolumnu Naš grad. Ukoliko imate želju da učestvujete u pisanju nekog novog teksta, slobodno se javite.

Kolumnu Naš grad ukupno je pisalo 19 ljudi, a tri puta je dvoje autora potpisano. Najviše puta su pisali Ksenija i Dobrica po 4, zatim Milica, Luka i Radomir po tri, Natalija, Aksa i Anđelić po dva puta, a jedanaestoro jednom.
Što se tiče tema kojima smo se bavili, rodna ravnopravnosti i međunarodna iskustva su najviše obrađivane pojedinačne teme, po tri puta, mada nije lako napraviti neku precizniju podelu jer se teme prepliću, pa je tako šire o javnim prostorima, njihovom održavanju ili komercijalizaciji pisano dva puta, ali u ovu temu bi potpalo još tekstova koji dolaze iz korpusa tački žarišta. Tačke žarišta su zapravo nešto čime smo se najviše bavili, čak 14 puta smo pisali o pojedinačnim lokalnim problemima, Savkim nasipom i Vinčom dva puta, a tu su i Stepa, Kneza Miloša (koja bi isto mogla potpasti pod medjunarodna iskustva), blokovi, hipodrom, palilulska pijaca, obala u Zemunu, VRO, PKB, Kalemegdan i Brankov most… Od ostalih tema bavili smo se fiskalnim računima, obrazovanjem, kreditima u švajcarcima, izbeglicama, kulturom, grejanjem i iseljenjima, a najavili smo i protestni koncert za Dan oslobođenja Beograda.

Spisak svih kolumni nalazi se na linku:


#5

Hah … promakla nam je jedna kolumna … ali to onda ostavlja pitanje da li je jedina koja nam je promakla …


#6

"Pronađite nestale kolumne!"
Odličan pregled @majkabg, veoma korisno.


#7

hahaha evo jos jedna … ako neko nadje zalutale kolumne nek stavi ovde …