Ovo je komentar na poruku koju su članovi inicijative dobili povodom usaglašavanja izbornih uslova.
Propustili smo jedne izbore. Sledeći su dve godine posle. Izborni uslovi nam nisu neki, ali smo mi u ime loših izbornih uslova propustili šansu da izađemo na izbore. Iskreno, ne vidim ni jedan razlog na svetu zašto bi nam vladajući režim ikada dao bolje izborne uslove, kad mi na loše izborne uslove nećemo ni da izađemo. I ostavimo njima da dobiju izbore i rade šta hoće.
Tako da, rekla bih da zahtevi za poboljšanje izbornih uslova o kojima je bilo reči u poruci neće biti ispunjeni i iskreno rečeno, veoma su neobični. Apelovala bih na veliko veće i na malo veće da ne obećavaju da neće izaći na izbore ako ne budu bolji izborni uslovi, jer ćemo onda opet doći u situaciju da ne izlazimo jer smo obećali, obavezali se, glasali mesecima unapred i slično.
Što se mene tiče, ja na izbore izlazim sigurno, a volela bih da glasam za NDMBGD ili nekog koga inicijativa podržava. A da ja odlučujem o izlasku/neizlasku inicijative na izbore, poslala bih jasnu poruku članstvu i javnosti da mi ovaj put izlazimo na izbore sigurno i borimo se sigurno i da nas nikakvi izborni uslovi neće osujetiti.