Građanski Front - trenutno stanje?

Šta se trenutno dešava sa Građanskim Frontom i koja je pozicija Inicijative u sklopu njega?
(Nisam odavno naišla na neke nove informacije, pa ako sam samo propustila, bila bih zahvalna na nekom linku.)

2 Likes

Za sada nema nekih vecih promena, tj. malo je zatisje u smislu da smo imali jedan sastanak pre par meseci gde smo sumirali iskustva predsednicke kampanje (Lokalni front iz Kraljeva je bio dosta ukljucen) Razmisljali smo o nacinima podrske Inicijativi kada bude krenula kampanja za izbore ovde, ali nismo nista precizno definisali.
Svakako treba nastaviti komunikaciju i vidjanja, te u skladu sa tim pitanje je da li da na forumu otvorimo deo koji bi se bavio pitanjima koja prevazilaze Beogradske - gradske teme?

1 Like

Nisam bio siguran gde da postavim ovo pitanje: Način strukturiranja programa?

Mislim da je, recimo DJB krenuo dosta pametno, da je vrlo rano postavio program u stilu “Beograd u 20 tačaka”. Taj program prati malo duži tekst sa detaljnijim opisom, sa podnaslovima po tačkama. Ja mislim da program treba da ima tri nivoa detaljnosti:

  1. Siže, koji staje na jednu stranu A4 formata.
  2. Detaljni program, tipa, ono što je u sižeu bila tačka 5, u detaljnom je tačka 5.3. recimo.
  3. Obrazloženja.

Osim toga, morate sami imati sistem za obradu primedbi negde van ovog foruma! Ili, nekim čudom, ovaj forum učiniti popularnim, što je jako teško. Ja sam sam dao konstruktivnu kritiku preko mejla na 3 od 20 tačaka pokreta DJB i već dve nedelje nisam dobio nikakav odgovor. To mi je jako žao, jer i oni kao i NDB predstavljaju “svežu krv” na političkoj sceni, za razliku od onih ispušenih dinosaurusa. I da kažem najmanje različit pokret, sa kojim bi mogli imati zajedničko delovanje.

@sara preneli smo na sajtu veliki intervju iz NIN-a o Građanskom frontu, pošto njihovi članci ostanu zaključani i nakon isteka broja …

Мислим да ипак треба да учествујете на парламентарним изборима тако што ћете од бирача тражити да изађу, учествовати у бољој покривености изборних места посматрачима из опозиције, и подршком не једној, него групи партија које би пристале на неки минимум начела за која се залажете. А на локалним изборима, самостално и пуном паром.

U međuvremenu, građanski front je i zvanično registrovan, a sve aktuelnosti možete pratiti putem veb sajta - http://www.gradjanskifront.rs/ i facebook strane - https://www.facebook.com/gradjanskifront.rs/