Brodogradilište

Zbog svoje atraktivne lokacije na obali Save i Novom Beogradu, brodogradilište Beograd jedna je od poželjnijih lokacija za gradnju u gradu. U martu 2017. godine, dnevna novina Blic ponosno najavljuje gradnju novog Beograda na vodi na ovom području. Onoga čime se Blic ponosi, građani Beograda se plaše. Još jednog projekta koji će javnim sredstvima finansirati gradnju privatnom investitoru. Još jednog poklanjanja zemljišta. Nove štete u ekonomskom, ali i saobraćajnom, urbanističkom i sociološkom smislu.
Zato će inicijativa Ne da(vi)mo Beograd sa posebnom pažnjom pratiti ovu tačku i obaveštavati građane o mogućim malverzacijama i ugrožavanjima javnog interesa.

Javio sam se da preuzmem da istražim i napišem neki osnovni tekst o brodogradilištu, ali ne uspevam da nađem skoro ništa, manje više jedino ovaj tekst iz blica - http://www.blic.rs/vesti/beograd/u-planu-jos-jedan-beograd-na-vodi-pogledajte-gde-bi-se-nalazio-i-sta-je-u-njemu/vl8k22c

Ako neko može da mi pomogne, kako da tražim, koje su to ključne reči, ili ako neko već zna malo više, bio bih zahvalan, javite ako neko ima neku ideju, pa cu dopuniti i tekst.

3 Likes

bio je uvid u detaljni plan regulacije tog podrucja, ne znam sta je bilo kasnije, uglavnom namera grada je da tamo bude jos jedan stambeno poslovni kompleks

2 Likes