Samo da kazem da prof upravnik NISTA nije uradio po ovom pitanju. Telekom je ostavio ruglo na fasadi zgrade u centru Beograda!
Telekom kopa po zidovima zgrade
Imali smo sličan slučaj. Gradsko stambeno (firma koju je angažovala) je vršila popravku kanalizacije u susednoj zgradi i raskopalo prolaz između naših zgrada. Ostavili su tako raskopano skoro 2 meseca. Pokušao sam da kontaktiram njihovog upravnika, ali bez uspeha. Onda sam se obratio komunalnoj inspekciji opštime i dostavio fotografiju raskopatine. Prolaz je sređen za dva dana.
Nikada necemo saznati da li je prof upravnik ZAISTA kontaktirao komunalnu jer nam nikad nista u pismenoj formi nije dostavio na uvid.
To nije izgovor. Nije obavezno da se samo Upravnik obraća nadležnim organima. Ako Vama to smeta…
A to gresite. Pisala sam i MTS-u ( imali potpis odlazeceg upravnika upravnika!!!) i zavodu za zastitu spomenika (pisite inspekciji - prosledila email prof upravniku i NISTA)
Zasto placamo prof upravnika ako sve JA treba da odradim?
Ko je ovde…? Upravnik nije nadležan da odobrava radove već to može da radi samo na osnovu odluke skupštine SZ. Imali smo taj slučaj upravo sa mts, gde su mi se obratili, a ja im pokazao Odluku Skupštine SZ…
U ovom slučaju on im je možda dao saglasnost za izvođenje radova, ali pitanje je da li im je potpisao da su radovi urađeni srtučno i kvalitetno, u skladu sa važećim propisima nakon njihovog završetka. U svakom sučaju odgovornost je na njemu i trebalo bi da snosi posledice.
Na žalost u Zavodu izgleda da sede debili, jer ne razlikuju odobrenje za izvođenje radova i dovođenje zgrade u prvobitno stanje nakon istih.
Sta da vam kazem…niko ne radi svoj posao kako treba.
Taj koji je potpisao ugovor sa Telekomom proslog marta je smenjen a ovaj koji je preuzeo upravljanje je podneo ostavku pre 2 nedelje.
Tek ovih dana je prof upravnik u ostavci najavio uklanjanje rugla od kablova sa fasade i uvodjenje kablova u zgradu na primereniji nacin.
8 meseci od prijave slucaja Telekomu i 7 meseci od prijave slucaja prof upravniku!!!