Newsletter - ndm bgd


#1

Hej ljudi, ekipa (Vladimir, Diana, Mika, Luka i ja) koja radi na Newsletteru je danas vijećala i smislili smo da u svakom narednom izdanju postavimo ljudima po jedno pitanje pa onda u onom sljedećem objavimo i rezulate. Mislimo da bi bilo zanimljivo tako komunicirati sa ljudima koji nas prate i osluškivati šta podržavaju, a šta ne. Bila bi to sasvim jednostavna forma, vjerovatno google upitnik, tako da je akcenat na sadržaju i provokativnosti pitanja… npr. jedno pitanje bi moglo da bude: koji je najveći promašaj gradskih vlasti u prethodnom mjesecu? i ponudimo nekoliko odgovora…
Kao što vidite nismo bili baš maštoviti, pa molim vas da nam date neke ideje za pitanja ovdje u komentarima bili bismo beskrajno zahvalni… :wink:


#2

Kao odgovor na pitanje Koji je najveći promašaj gradskih vlasti u prethodnom mjesecu? (koje mi se čini odličnim za početak), ponudila bih sledeće opcije:

  1. Makiško polje i Tesla city
  2. predstavljanje nacrta novog hotela Bristol
  3. Najavljeno otpuštanje 30 radnika iz Er Srbije
  4. Vučićeva izjava da je izveštavanje novinara o Savamali fake news

Ovo sve se čak nije desilo ni prošlog meseca već ove nedelje. Mislim da ćemo sve ove vesti objaviti (ili smo već u nekom obliku objavili) na FB stranici, pa će moći lepo da se linkuje :slight_smile:


#3

Ćao, ja sam do skoro živela u insotranstvu tako da se malo kasno uključujem u ove razgovore, imam više iskustva iz drugih gradova. Mislim da je ovo dobra ideja s pitanjem u Newsletter-u. Ja bih samo možda predložila da buduća pitanja ne budu sva okrenuta ka kritici već I da se da prostor gradjanima da daju neke predloge. Npr. u koj sektor bi voleli da gradska vlada investira, kako bi rešili odredjeni gradski problem, itd. Tako može i da se isproba politička platforma.


#4

Možda neka konkretnija pitanja, recimo “Koliko dugo treba da stoji dekorativna novogodišnja rasvjeta na ulicama?”, ponuđeni odgovori 1. Čitave godine, 2. Pola godine, 3. 3 mjeseca, 4. 15 dana.


#5

Super mi izgleda ovo… težak izbooor! :wink: Hvala Milice!


#6

Super, skroz se slažem! Hvala ti! Mislimo o pozitivnim pitanjima… :wink:


#7

Ovo bih ja stavila da ide čim krenu da je postavljaju (dakle oktobar :)! Strava!


#8

Može neko pitanje oko Slavije kad bude aktuelna.
Šta mislite koje je najbolje saobraćajno rešenje za Slaviju:
Podzemni prolazi za pešake
Pasarele
Podzemni saobraćaj za kola a pešački trg
Pešački prelazi kao i do sada
Pešački pomereni od kružnog toka radi ubrzanog automobilskog saobraćaja


#10

kad bi imali i neke ilustracije bilo bi strava!


#11

Šta je po vama “makedonski scenario”?

  1. Dosadna srceparajuća sapunica
  2. Uzbudljiva trilogija puna neočekivanih obrta
  3. Game of Trols
  4. Skretanje pažnje

#12

I naravno 5. Fontana na Slaviji :slight_smile: