Kampanja u prigradskim delovima beograda


#1

Pozdravm svima, posto su prigradska naselja drugacija od ostalih delova grada po nekim stvarima, mislim da bi bilo dobro da se njima posveti dodatna paznja. Licno imam par ideja, i voleo bih da se organizuje sastanak za sve koje interesuje tematika.


#2

Koje su ideje? :slight_smile:
I ja lično mislim da treba što više ljudi uključiti u kampanju, jer tako se donose bolje odluke.
Ne razumem zašto ovde vlada muk u vezi Izbora…


#3

Предграђа су и дискриминисана, и стигматозована, тако да ме не чуди да главни играчи екипе НДМБГД имају лош увид у стање ван компактног градског подручја Београда. Када негде не постоје ни довољно путоказа, нити обележена стајалишта монополисте Ласте, ред вожње са две кружне линије са по три поласка дневно, и то само до општинског центра, сем неких авантуриста и љубитеља природе људе изгубе вољу да иду тамо.

Без обзира на то што тамо много људи има 24сата укључен Пинк, на куповину гласова за пар кила брашна, шећера, уља, на гласове мртвих људи за владајућу странку због занемаривања тих људи чак и од стране опозиције, рачунајте да ће ти људи бити пресрећни зато што их се уопште неко сетио, и питао их шта им треба!

Мој предлог садржаја летка који би требало да делите на пијачни дан, евентуално остале дане уз локације аутобуских станица и домова здравља.

Познато нам је да је су ваша насеља ускраћена у односу на насеља у централним градским општинама за ГСП, Беовоз, вртиће, јаслице, амбуланте, тротоаре, за многе доступности водовода, канализације и система одношења смећа. Одмах вам кажемо да те, и још многе друге проблеме ми не можемо решавати без вашег непосредног учешћа, без обзира да ли гласали за нас или не! Група грађана “Не давимо Београд” је настала груписањем низа локалних и еколошких удружења грађана. Оно што су наши идеали:

  • Да јавне дискусије буду стварно јавне и отворене,_
  • Да се о локалним питањима одлучује на локалу, а не из централе._
  • Да ако ваша насеље гласа и плаћа порез Београду има једнако право на ГСП, амбуланту итд.
  • Учешће житеља у одлучивању кроз петиције, јавне скупове, волонтерске акције, званично обраћање институцијама, медијима итд.
  • Одговорност власти и институција. Јавни извештаји, и стварање навике да се исти захтевају.
  • Народни, а не партијски посланик. Сталан контакт посланика и житеља. Уколико је у интересу житеља које заступа, гласање у супротности са ставом посланичке групе.

У том циљу, мање је важно да ли ћете гласати за нас. Много је важније да прихватите одговорност за развој свог места, општине, Београда и Србије у нестраначком деловању у међуизборном периоду!

Више информација ту и ту.

О локалним проблемима у општини (на пример) Барајево разговараћемо на том и том месту, у то и то време. За разлику од политичара “Круга двојке”, ми смо млади ентузијасти и врло смо заинтересовани да имамо тачан увид у све основне проблеме села и предграђа.